Confidenţialitate

Mama lui Alexei Navalnîi a dat în judecată oficialitățile ruse pentru că au refuzat să îi elibereze trupul fiului său | AUDIO

Mama lui Alexei Navalnîi a dat în judecată oficialitățile ruse pentru că au refuzat să îi elibereze trupul fiului său. O primă audiere cu ușile închise a fost programată pentru 4 martie, scrie The Guardian. Ludmila Navalnaya încearcă din 17 februarie, adică la o zi după moartea fiului ei, să îi recupereze corpul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un tribunal rus va audia peste aproape două săptămâni cererea mamei liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, care contestă refuzul oficialilor de a elibera trupul fiului ei.

Anunțul a fost făcut de presa rusă de stat, citând oficiali ai instanţei, a relatat The Guardian.

La mai bine de cinci zile de la moartea lui Alexei Navalnîi, mama lui și un avocat nu au reușit să recupereze cadavrul său de la anchetatori, care au spus că nu îl vor elibera timp de două săptămâni, cât timp sunt în desfășurare „analize chimice”.

Mama lui Alexsei Navalnîi a postat pe internet și un mesaj. Îmbrăcată în negru si vorbind în fața închisorii unde a murit fiul ei, aceasta a spus:

„Facem un apel la tine, Vladimir Putin. Rezolvarea acestei probleme depinde numai de tine. Lasă-mă să-mi văd în sfârșit fiul… Cer ca trupul lui Alexei să fie eliberat imediat pentru a putea fi înmormântat”, a spus Ludmila Navalnaya.

Canada s-a alăturat solicitărilor pentru eliberarea imediată a corpului lui Navalnîi, convocându-l pe ambasador și făcând apel la Kremlin să efectueze o anchetă transparentă.

Soția opozantului rus, Iulia Navalnaya, l-a acuzat pe preșdintele Vladimir Putin de crimă și a susținut că trupul lui Navalnîi a fost păstrat pentru ca urmele de otrăvire cu Noviciok să dispară.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul român de Externe îl convoacă pe ambasadorul Rusiei la București la sediul MAE în legătură cu decesul opozantului politic Alexei Navalnîi