Confidenţialitate

Probleme la metroul bucureştean

ACTUALIZARE: Într-un comunicat de presă transmis Europa FM, Metrorex explică ce s-a întâmplat în această dimineață la metroul bucureştean.

“Metrorex informează publicul că astăzi, 26 martie, la ora 08:15, pe Magistrala 2, s-a produs o defecţiune la trenul de metrou ce mergea spre Pipera.

Călătorii aflați în tren au fost debarcați în stația Piața Victoriei 1, în condiții de siguranță și au fost preluați de celelalte trenuri pentru continuarea călătoriei.

În acest moment, circulația trenurilor de metrou se desfășoară cu dificultate. In cel mai scurt timp se va circula conform graficului.

Între timp, echipele Metrorex au făcut demersurile necesare pentru retragerea trenului defect din circulație”.

Din motive tehnice, după cum se anunță în stații, trenurile au întârzieri pe ruta Piața Unirii -Pipera, una dintre cele mai aglomerate la această oră. Un tren este blocat la Piața Victoriei, din cauza unei defecțiuni.

După ce metrourile au fost blocate pe Magistrala M2 Berceni – Pipera, circulația lor s-a reluat, dar cu greutate.

La Piața Unirii trenurile vin după o aşteptare de 6-10 minute, de cel puțin 3-4 ori mai mult decât în mod obişnuit la o oră de vârf, ceea ce a dus la aglomerarea şi mai mare a stațiilor.

În timp ce pe magistralele actuale sunt probleme tehnice, Metrorex a lansat o licitație publică pentru viitorul tronson Drumul Taberei-Iancului. 30 de garnituri de metrou urmează să circule pe magistrala 5, care urmează a fi dată în folosință la o dată incertă pentru moment.