Prioritate la vacanţă: Insula Samos

Europa FM îți dă Prioritate la Vacanță, în fiecare zi, pe Drum cu Prioritate.

Samos, insula de vis din arhipelagul Sporade din Marea Egee este destinația din această săptămână, pe care o descoperim alături de Paralela 45.

Insula Samos face parte din arhipelagul Sporade din Marea Egee, fiind cea mai sudică, aflată foarte aproape de coasta Turciei.

Insula este locul de naștere al filosofului și matematicianului Pitagora, dar și casa zeiței Hera. Samos păstreaza o bogată moștenire culturală și istorică, încărcată de temple și ruine. Pitagoreionul și Heraionul de pe insula Samos au fost înscrise în anul 1992 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Samos se află la 1,6 km distanță de coasta turcă, iar o linie de ferry pentru pasageri face legatura dintre Samos și stațiunea Kusadasi.

O insula autentică, cu plaje virgine, peisaje încântătoare și miros de iasomie, Samos păstrează o bogată moștenire culturală și istorică, încărcată de temple și ruine.

Un fost port pescăresc, Kokkari, te farmecă cu ales sale case tradiționale păstrate remarcabil. Plaja este cu pietricele, străjuită de munții falnici, oferind cadre perfecte pentru fotografii. De altfel, această insulă este considerată una dintre cele mai frumoase ale Greciei.

Prin înscrierea la concurs vă declarați de acord cu Regulamentul concursului ”Prioritate la Vacanță” organizat de Paralela 45 și Europa FM.

Insula Samos în imagini

Primul zbor charter București – Samos – București

De anul acesta, Paralela45 organizează primul zbor charter București – Samos – București, cu plecări din București în fiecare zi de marți din perioada 19 iunie – 11 septembrie.