Samos, insula de vis din arhipelagul Sporade din Marea Egee – GALERIE FOTO

Grecia are numeroase insule de o frumusețe aparte. În timp ce unele deja au cucerit turiștii români și au devenit destinații populare, altele așteaptă acum să fie descoperite.

Insula Samos face parte din arhipelagul Sporade din Marea Egee, fiind cea mai sudică, aflată foarte aproape de coasta Turciei.

Insula este locul de naștere al filosofului și matematicianului Pitagora, dar și casa zeiței Hera. Samos păstreaza o bogată moștenire culturală și istorică, încărcată de temple și ruine. Pitagoreionul și Heraionul de pe insula Samos au fost înscrise în anul 1992 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Pentru cei care preferă plajele cu nisip, marea limpede și ospitalitatea caracteristică grecilor, Samos va fi pe măsura așteptărilor. Dar insula mai oferă și posibilitate practicării multor sporturi acvatice, iar multitudinea de servicii va fi una dintre surprizele plăcute.

Cum arată insula Samos

Primul zbor charter București – Samos – București

De anul acesta, Paralela45 organizează primul zbor charter București – Samos – București, cu plecări din București în fiecare zi de marți din perioada 19 iunie – 11 septembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS