Confidenţialitate

Primul kilometru de tunel rutier, forat la nivelul A1 – Sibiu-Pitești. Tunelurile „Alina” și „Daniela” vor străbate Munții Carpați | AUDIO | VIDEO

Autostrada Sibiu-Pitești. A fost forat primul kilometru de tunel din secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș. Mai exact, 1.010 metri în total, pe ambele fire rutiere. E vorba de „Alina” și „Daniela” – cele două tuneluri care vor străbate Munții Carpați, botezate după numele unor angajate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

S-au săpat 580 de metri din tunelul „Daniela”, pe sensul Sibiu-Pitești, şi 430 de metri pe sens invers, în tunelul „Alina”. Secretarul de stat Irinel Ionel Scriosteanu a publicat imagini de pe şantierul unde se construiește primul tunel rutier la nivel de autostradă, pe sub Dealul Momaia din județul Argeș.

El susține că la construcția celor două fire ale tunelului se lucrează concomitent, iar cei peste 400 de muncitori nu întrerup munca nici în această perioadă a sărbătorilor. Un singur tunel va avea un km și 350 de metri; 2,7 km în total pe ambele galerii – care sunt separate și paralele. Se folosește o tehnologie care presupune injectarea cimentului simultan cu excavarea stâncii. Autostrada Sibiu-Pitești – care ar urma să traverseze munții și să se conecteze cu rețeua europeană de autostrăzi – va avea în total 123 de kilometri.

Sursa foto: Facebook / Irinel Ionel Scriosteanu

Citește și: Senatoarea Diana Șoșoacă va candida pentru funcția de primar general al Capitalei. BEC a admis candidatura sa | AUDIO