Primele înregistrări ale trupei The Beatles, la vânzare

O casetă demo, care include unele dintre primele înregistrări ale trupei The Beatles, dar care a fost respinsă de casa de discuri Decca, va fi scoasă la licitaţie marţi, la Londra.

Înregistrată în studiourile casei Decca, de Anul Nou 1961, caseta care va fi scoasă la licitaţie în Londra nu l-a impresionat pe producătorul muzical Dick Rowe.

El a decis să nu producă acel demo, alegând să semneze în schimb un contract cu grupul The Tremeloes. După acest refuz, trupa The Beatles a semnat un contract cu casa EMI şi membrii săi au devenit superstaruri.

Caseta va fi scoasă la licitaţie la Londra de firma Fame Bureau, cu un preţ de pornire de aproape 50.000 de dolari.

Vânzarea ei nu va include însă şi drepturile de reproducere a pieselor de pe casetă.

Basistul Paul McCartney, chitaristul principal George Harrison, solistul John Lennon şi toboşarul Pete Best, concediat ulterior şi înlocuit cu Ringo Starr, apar pe această casetă demo, înregistrată în studiourile Decca din West Hampstead din nordul Londrei.

Pe casetă apare vechiul nume al grupului, Silver Beatles, ca şi o listă cu titlurile pieselor înregistrate, scrisă de mână, şi o imagine în alb-negru a trupei, ai cărei membri poartă haine din piele şi pozează alături de instrumentele lor muzicale.

Printre cântecele înregistrate se află piesele ‘Money (That’s What I Want)’, ‘Take Good Care Of My Baby’ şi ‘Till There Was You’.

Agentul trupei The Beatles, Brian Epstein, a păstrat această casetă şi a donat-o apoi unui director al casei EMI, care a vândut-o la licitaţie în anul 2002.