Confidenţialitate

Primarul Sectorului 4 cere Guvernului bani din fondul de rezervă pentru plata despăgubirilor persoanelor vătămate în urma incendiului din Colectiv | AUDIO

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, cere Guvernului bani din Fondul de rezervă pentru plata despăgubirilor persoanelor vătămate în urma incendiului de la clubul Colectiv. Între timp, la nici două săptămâni de când a fost încarcerat, fostul primar Cristian Popescu-Piedone a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie la executare împotriva condamnării de patru ani închisoare pe care a primit-o în același dosar.

Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească despăgubiri persoanelor vătămate în urma incendiului din Colectiv de 64 de milioane de euro și a cerut ajutor de la Guvern

Pe de altă parte, Primaria Sectorului 4, în sarcina căreia cade plata unor despăgubiri de 64 milioane de euro, a cerut ajutor de la Guvern. Suma reprezintă mai mult de jumătate din bugetul Sectorului 4, spune edilul Daniel Băluţă.

Pentru că situaţia este una de urgenţă, primarul spune că va trebui elaborată o hotărâre de consiliu local, care va fi înmânată prefectului Capitalei, Toni Grebla, în speranța că bugetul Sectorului 4 va primi banii ceruți din Fondul de rezervă al Guvernului.

Cererea lui Cristian Popescu-Piedone va fi judecată pe 16 iunie

La nici două săptămâni de când a fost încarcerat, fostul primar Cristian Popescu-Piedone a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie la executare împotriva condamnării de patru ani închisoare pe care a primit-o în același dosar.

Este prima acţiune în justiţie la care apelează Popescu Piedone pentru a scăpa de condamnare după ce a ajuns după gratii. Cererea sa va fi judecată pe 16 iunie. Fostul edil al Sectorului 4 mai are la dispoziţie două căi extraordinare de atac la care poate apela: contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

Pe lângă reducerea la jumătate a pedepsei de care a beneficiat în sentința definitivă, Cristian Popescu Piedone a fost scos şi de pe lista inculpaţilor care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: Popescu Piedone transmite, din închisoare, că fiul său va prelua o parte din rolul public: „Vă este la dispoziție așa cum v-am fost eu” | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.