Confidenţialitate

Popescu Piedone transmite, din închisoare, că fiul său va prelua o parte din rolul public: „Vă este la dispoziție așa cum v-am fost eu” | AUDIO

La nicio săptămână de la condamnarea sa definitivă la 4 ani de închisoare, în dosarul Colectiv, Popescu Piedone le transmite votanților săi că fiul său îi va prelua cel puțin o parte din rolul public. Primarul Sectorului 5 sugerează că fiul său ar putea candida la postul de primar, după ce el a intrat la pușcărie.

Din Penitenciarul Rahova, primarul Sectorului 5, Cristian popescu Piedone le transmite alegătorilor săi că „fiul meu Vlad vă este la dispoziție așa cum v-am fost eu”. Îl recomandă ca pe un tânăr ce „poate face în Sectorul 5 exact ce trebuie”. Vlad Popescu Piedone este deputat PSD de Suceava.

Pe lângă pedeapsa la închisoare, judecătorii i-au interzis lui Cristian Popescu Piedone și să candideze pentru ocuparea unei demnități publice așa că acum, la Sectorul 5, trebuie organizate alegeri.

Sociologul Gelu Duminică spune că postarea lui Piedone arată cum vede funcția de primar:

„Domnul Piedone lasă „spre cinstire și respect”, ca să citez pe domnia sa, primăria. Atâta se înțelege din demnitatea publică, lumea uită că, de fapt, funcția de demnitate publică înseamnă să reprezinți electoratul și să reprezinți cetățenii și nicidecum familiile.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La intrarea la penitenciar, primarul Sectorului 5 a fost aplaudat de câteva zeci de susținători. Sociologul Gelu Duminică spune că la vot se va vedea dacă aceștia sunt minoritari sau majoritari:

„Eu nu m-aș uita atât de atent la poziția domnului Piedone și a familiei sale, e o poziție în care vor să-și conserve un timp de putere, un tip de interes, de superioritate, ci mai degrabă la poziția electoratului față de dorința domnului Piedone. Dacă electoratul va fi cel care va susține această candidatură, cine suntem noi să comentăm (…). Despre asta e vorba în democrație, ne convine nu ne convine, electoratul este cel care decide.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea