Primarul oraşului Eforie, trimis în judecată

Primarul orașului Eforie a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, împreună cu fostul secretar al primăriei și un consilier local orășenesc. Faptele pentru care cei trei vor fi judecați sunt abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracțiune.

Primarul stațiunii Eforie, Robert Șerban, a ajuns în atenția procurorilor pentru că ar fi făcut demersuri ilegale privind vânzarea unui teren de 3150 de metri pătrați, din domeniul privat al primăriei, situat în jurul restaurantului Litoral.

Contractul a fost de 189.000 de euro. Clădirea aparține unei firme a viceprimarului din Eforie, spun anchetatorii.

Vânzarea ar fi avut loc cu încălcarea legii administraţiei locale, care prevede că hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul consilierilor locali. Hotărârea de consiliu prin care terenul a fost atribuit ar fi fost aprobată doar de 11 consilieri din cei 17 in funcție, când potrivit socotelilor procurorilor, „ar fi trebuit să fie votată de un număr de 11,33 de consilieri, astfel că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea hotărârii”.

Ceilalți doi incuplați, secretara primăriei, respectiv consilierul local care ar fi fost președinte de ședință, ar fi facilitat adoptarea hotărâri prin care s-a vândut terenul.

Parchetul Tribunalul Constanța mai spune că trei prefecți diferiți au atenționat cu privire la nelegalitatea procedurii de adoptare a respectivei hotărârii de consiliu.

Contactat de Europa FM, primarul stațiunii Eforie, Robert Șerban, a declarat că nici un prefect nu a contestat acea hotărâre de consiliu și că, în cauză, nu există nici un prejudiciu.

Procesul va fi judecat de magistrații Tribunalului Constanța.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS