Confidenţialitate

Primarul Mihai Chirica: Nu am nici o calitate în perchezițiile DNA | AUDIO

Direcția Națională Anticorupție face percheziții la sediul Primăriei și la alte 10 locații din județ. Procurorii anticorupție cercetează un schimb de terenuri din 2019 pentru extinderea cimitirului Eternitatea. Primarul Mihai Chirica declară că nu este vizat și că ancheta a început în urma unei reclamații din interiorul Partidului Naţional Liberal.

Direcția Națională Anticorupție a ridicat în această dimineață documente referitoare la un schimb de terenuri aprobat de Consiliul Local în toamna lui 2019. Atunci, Primăria Iași a cedat firmei G&R Imobiliar Grup SRL un teren cu mare potențial imobiliar și a primit unul cu o suprafață de 3 ori mai mică în imediata vecinătate a Cimitirului Eternitatea.

Consilierii locali care au votat acest schimb de terenuri au invocat nevoia de extindere a cimitirului, lucru care, însă, nu a mai avut loc. În schimb, firma privată care a obținut terenul a primit rapid aprobările pentru ridicarea unei clădiri de birouri, cu 12 etaje.

Presa locală scrie că, la scurt timp după acest schimb de terenuri, în firma G&R Imobiliar Grup a intrat fiul primarului PNL din Miroslava, unul dintre cei mai influenți lideri din organizația județeană.

Primarul Mihai Chirica:

”Se pare că a fost o reclamație din interiorul Partidului Național Liberal, a unui consilier, la vremea respectivă, față de colegii săi. Nu am nici o calitate și nici foarte multe detalii”.

Perchezițiile din această dimineață au avut loc și în alte 10 locații din județ spune Livia Săplăcan, purtător de cuvânt DNA, într-o declaraţie la Europa FM.

”Sunt efectuate percheziții domiciliare, în 11 locații, pe raza județului Iași. Din cele 11, una este în sediul unei instituții publice. Restul sunt domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.”

Potrivit unor surse locale, ancheta îl vizează direct pe fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, dar și pe șeful serviciului de Urbanism.

Proiectul de hotărâre care legitima schimbul de terenuri fusese respins de 3 ori și a fost nevoie și ca unii consiliei PNL să îți modifice votul pentru a trece. La câteva luni după acest schimb, Mihai Chirica a intrat în PNL.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.