Confidenţialitate

Primarul din Sângeorz-Băi își pierde mandatul, la scurt timp după ce a sărbătorit victoria

Primarul orașului Sângeorz-Băi din Bistrița-Năsăud, Traian Ogâgău, pierde mandatul după ce ieri a primit sentința finală într-un proces deschis după ce a refuzat să sufle în etilotest la un control al poliției.

Traian Ogâgău a ajuns cunoscut în toată țara după ce în timpul campaniei electorale recente, în spațiul public au apărut imagini în care acesta își pedepsea fiica de 10 ani, dezbrăcată.

Imensul scandal în care a fost implicat nu i-a afectat reușita în alegeri, acesta câștigând lejer un nou mandat de primar la scrutinul desfășurat în urmă cu două săptămâni.

Însă o decizie a Curții de Apel Cluj îl lasă fără mandatul de primar. Magistrații au menținut decizia instanței de la Năsăud, care îl condamnase în februarie la un an de închisoare cu suspendare după ce în 2016 a refuzat să sufle în etilotest la un control al poliței din orașul pe care l-a condus în ultimii patru ani.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, așteaptă acum referatul secretarului primăriei din Sângeorz-Băi, urmând ca după aceea să emită un ordin prin care Traian Ogâgău își pierde funcția de primar, urmând organizarea unor noi alegeri pentru alegerea primarului din orașul stațiune.