Confidenţialitate

Primarul din Corbeanca, arestat preventiv 30 de zile pentru luare de mită în valoare de 4 milioane de euro și spălare de bani | AUDIO

Primarul comunei ilfovene Corbeanca, Anton Valeriu, a fost arestat preventiv 30 de zile. Procurorii DNA îl acuză de luare de mită și spălare de bani. Săptămâna trecută, edilul fusese reținut, însă Tribunalul București a respins propunerea anchetatorilor de arestare preventivă. Contestația DNA a fost azi acceptata de Curtea de Apel București, care a dispus emiterea mandatului de arestare pe numele primarului și a omului de afaceri Robert Mihăilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul comunei ilfovene Corbeanca ar fi primit mită aproape 4 milioane de euro, cash sau în terenuri vândute ulterior de edil – afirmă procurorii anticoruptie. Între 2011 și 2017, pentru restituirea unui teren de 45 de hectare, situat pe raza comunei Corbeanca, Anton Valeriu a pretins și primit de la proprietar aproape un million 500 de mii de euro, bani ce i-au fost remiși după obținerea despăgubirilor bănești, ca urmare a aprobării dosarului de către A.N.R.P.

În dosar, alături de primar, a fost arestat și unul dintre intermediarii mitei, Robert Ilie Mihăilă. Ca să ascundă proveniența banilor, ar fi fost încheiate mai multe acte notariale autentificate, spun procurorii DNA.

Într-un context asemănător, între septembrie 2011 – iulie 2019, edilul Anton Valeriu a pretins de la persoane îndreptățite să li se restituite diverse suprafețe de teren, jumătate din drepturile revendicate de aceștia, obținând astfel șapte hectare de pădure și nouă hectare de teren arabil – vândute ulterior – și suma de 475.000 euro.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Fost deputat francez, condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a jucat la cazino pe bani publici | AUDIO