Confidenţialitate

Fost deputat francez, condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a jucat la cazino pe bani publici | AUDIO

Un fost deputat francez a fost condamnat la cinci an de închisoare, din care doi cu executare, pentru că a jucat la cazino pe bani publici. Nu va ajunge totuși în spatele gratiilor – va putea executa pedeapsa acasă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deputatul Henri Jibrayel, în vârstă de 71 de ani, a fost condamnat în primă instanță în urmă cu doi ani. A făcut apel – dar fără niciun câștig de cauză. Este acuzat în două dosare: unul pentru deturnare de fonduri publice – jocuri de noroc cu banii primiţi ca deputat.

Al doilea dosar – organizarea de mini-croaziere pentru bătrâni din circumscripţia sa, în scopuri electorale. În total – a fost condamnat la cinci ani de închisoare, din care doi cu executare.

La aceste pedepse se adaugă obligaţia de a returna Adunării Naţionale 18.500 de euro. Își va ispăși pedeapsa acasă – purtând o brăţară electronică pentru localizare.

Deputatul s-a retras din viaţa publică. El a recunoscut că este dependent de jocurile de noroc şi ceruse cazinoului să îi interzică accesul.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Irlanda: Sticlele de băuturi alcoolice vor avea etichete care informează despre afecțiunile asociate consumului de alcool | AUDIO