Confidenţialitate

Primarul din Chiajna, Mircea Minea, trimis în judecată de DNA pentru finanțarea ilegală a clubului de fotbal Concordia | AUDIO

Primarul din Chiajna, Mircea Minea, a fost trimis în judecată de DNA. Motivul: ar fi finanțat ilegal clubul de fotbal Concordia, spun procurorii. Prejudiciul din dosar ajunge la aproape 45 de milioane de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii spun că primarul din Chiajna ar fi încheiat cu clubul de fotbal Concordia mai multe contracte prin care îi acorda sume nereturnabile de la bugetul local. Mai exact, Mircea Minea ar fi finanțat, ilegal, cu peste 37 de milioane de lei echipa de fotbal.

Aceluiași club i-ar fi închiriat două baze sportive din proprietatea primăriei Chiajna la sume mai mici decât prețul pieței. Spre exemplu, pentru baza sportivă percepea o chirie de 100 de lei pe lună, iar pentru stadion puțin peste 7 euro pe oră.

Demersurile primarului nu ar fi fost aprobate de către Consiliul Local.

Potrivit DNA, primarul din Chiajna a fost membru fondator al clubului sportiv Concordia și președinte al consiliului director până la începutul anului 2015.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mircea Minea în stare de liberatate pentru prejudiciul de aproape 45 de milioane de lei.

Primăria nu s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului. În plus, primarului i-au fost puse sub sechestru 22 de terenuri și imobile.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Protest violent al partidului extremist AUR la Parlament. Ludovic Orban, agresat de protestatari