Confidenţialitate

Protest violent al partidului extremist AUR la Parlament. Ludovic Orban, agresat de protestatari

Protest AUR la Palatul Parlamentului împotriva proiectului legii pentru copiii aflați în familii violente sau situații de risc. Mai mulți protestatari s-au îmbrâncit cu jandarmii. Doi parlamentari au fost agresați de manifestanți.  

Ludovic Orban susține că a fost lovit, scuipat și insultat de protestatari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jandarmieria Capitalei confirmă incidentul și anunță că organele abilitate caută să identifice persoanele responsabile de incident. Ludovic Orban a intrat în Curtea Palatului Parlaentului sub protecția jandarmilor.

Un alt parlamentar a fost agresat verbal, mai transmit reprezentanții Jandarmeriei. În acest caz agresorul a fost identificat și s-au întocmit demsersurile pentru sesizarea organzelor de urmărire penală.

Jandarmeria a transmis membrilor AUR că protestele nu îndeplinesc condiţiile legale, însă aceştia refuză să părăsească zona. AUR protestează împotriva proiectului LEGII pentru copiii aflați în familii violente sau în situații de risc. Proiectul va permite statului să intervină si înființează Observatorul copilului, prin intermediul căruia vor fi identificați și înregistrați toți copiii aflați în situații de risc.

Foto: Europa FM