Confidenţialitate

Iași. Primarul Damian Butnariu, din Mogoșești Siret, a recunoscut în instanță că a întreținut relații sexuale cu două minore, în primărie

Primarul comunei Mogoșești Siret din Iași a recunoscut în instanță că a întreținut relații sexuale cu două minore chiar în sediul primăriei. Cele două fete i-au fost aduse de un bărbat care se ocupa cu traficul de minore în zona Pașcaniului, iar primarul ar fi plătit 100 de lei în acest sens.

Primarul PNL a fost audiat ca martor într-un dosar în care erau judecate cinci persoane pentru trafic de minori și complicitate la viol, scrie Ziarul de Iași.

Totul a plecat de la o plângere a uneia dintre fete împotriva unuia dintre inculpați, în 2007.

Tânăra a susținut că, împreună cu sora ei, ar fi fost lipsite de libertate de un bărbat, timp de o săptămână, perioadă în care, potrivit motivării instanței care a dat decizia în acest caz, „ar fi fost obligată să întrețină relații sexuale cu el și că ar fi fost traficată, fiind obligată să întrețină relații sexuale cu o persoană (primarul comunei Mogoșești-Siret), pentru o sumă de bani de care a beneficiat inculpatul”.

În urma abuzurilor la care a fost supusă, fata care a făcut plângerea suferă de sindrom de stres postraumatic și tulburări asociate acestuia.

Decizia finală în acest dosar a fost dată în luna mai a anului trecut, iar cel care a tinut-o închisă pe fată și a obligat-o să întrețină relații sexuale cu el a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

După ce aceste informații au apărut în presa locală, Damian Butnariu s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.