Confidenţialitate

Primăria Rădăuți are conturile blocate pentru datorii la plata apei de ploaie | AUDIO

Primăria orașului Rădăuți, al treilea ca mărime din județul Suceava, are conturile blocate. S-a ajuns în această situație după ce furnizorul de apă și canalizare a solicitat în instanță recuperarea unor datorii pe care administrația locală nu le-a achitat pentru apa meteorică.

Conturile Primăriei Rădăuți au fost blocate de un executor judecătoresc pentru recuperarea a circa 1,6 milioane de lei.

Suma de plată a fost stabilită printr-o hotărâre a Tribunalului Suceava la cererea ACET, operatorului regional de apă și canalizare. Datoriile s-au adunat începând din 2017 ca urmare a facturilor neachitate pentru apa de ploaie, sau apa meteorică, așa cum este denumită în acte. Bogdan Loghin, primarul din Rădăuți, a recunoscut aceste debite și spune că, în realitate, suma datorată este chiar mai mare, de aproximativ 2,7 milioane de lei.

Executorul judecătoresc a pus sechestru pe conturi săptămâna trecută, iar în cursul zilei de luni Primăria Rădăuți a rămas fără 400.000 de lei, bani care au ajuns în bugetul furnizorului de apă. Bogdan Loghin consideră că singura soluție de moment este eșalonarea acestei datorii. Pentru acest lucru este nevoie de avizul Consiliului Local, care se va întruni în ședință extraordinară în zilele care urmează.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Neagu