Confidenţialitate

De luni, cursuri online pentru majoritatea elevilor din Gorj. Sunt școli afectate de cutremure

Școala începe în Gorj în sistem online.

În cele mai multe unități școlare cursurile se efectuează departe de clădiri, doar în 22 dintre ele elevii revin în clase.

De ce ne explică Gabriela Mladin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ din Gorj au avut posibilitatea să voteze cum se vor desfășura cursurile în această săptămână, când s-a stabilit “Școala Altfel”.

Aproape toate au decis ca activitățile, din această perioadă, să se desfășoare în afara unităților de învățământ, iar cursurile să aibă loc în sistem online.Doar în 22 dintre școli, activitățile din școala altfel au loc în imobilele unităților școlare.

Conform primarilor din aceste localități, hotărârea a fost luată pentru că imobilele din zonă nu au fost afectate de cutremurele care au avut epicentrul la Gorj. Mai mult, susțin aceștia, în cazul altor seisme știu să gestioneze situația. Din cele peste 400 de imobile în care se desfășoară activitatea de învățământ, 29 prezintă probleme ca urmare a cutremurelor, unele dintre ele având afectată chiar rezistența clădirii.

Și studenții de la Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu vor urma cursurile în sistem online în această săptămână.