Primăria Capitalei vrea să suplimenteze cu 15 milioane de lei fondurile destinate Catedralei Mânturii Neamului

Primăria Capitalei vrea să aloce încă 15 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Așa prevede un proiect de rectificare bugetară ce se va discuta la următoarea ședință de Consiliu General.  Același document prevede alocarea de fonduri și pentru alte biserici din București.

Consiliul General al Capitalei a alocat din bugetul pe 2016 aproape 10 milioane de lei pentru biserici care au nevoie de reparații și consolidări, Din această sumă, două milioane sunt destinate Catedralei Mântuirii Neamului. Însă Municipalitatea ar putea suplimenta cu 15 milioane de lei fondurile alocate pentru continuarea lucrărilor la Catedrală. Alte 4,5 milioane  de lei vor ajunge la Mănăstirea Antim. Ambele proiecte de rectificare bugetară au acordul primarului general, Gabriela Firea.

Anul trecut, pentru bisericile din București, primăria Capitalei a alocat 9 milioane de lei, iar Catedrala Mântuirii Neamului a primit aproape jumătate de milion de lei. Construcția ar urma să fie finalizată anul viitor, după 6 ani de lucrări, iar costurile de execuție au fost estimate la 80 de milioane de euro.

Recent, primarul sectorului 1, Dan Tudorache a cerut consiliului local apropare a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mânturii Neamului din bugetul primăriei.

Proiectul nu a întrunit suficiente voturi, iar consilierii Uniunii Salvați Bucureștiul au cerut organizarea unui referendum, prin care bucureștenii să spună dacă sunt sau nu de acord cu alocarea unei sume atât de mari pentru Catedrală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS