Primăria Capitalei vrea să acorde premii în bani olimpicilor și elevilor de 10

Primăria Capitalei continuă să…premieze diverse categorii sociale: olimpicii, șefii de promoție și elevii de 10 ai Bucureștiului au putea primi până la 5 mii de lei din partea municipalității.

De asemenea, și profesorii care i-au pregătit pe aceștia vor fi recompensați.

Prevederile apar într-un proiect – care va fi analizat miercurea viitoare în ședința Consiliului General.

Proiectul a fost gândit pentru a-i recompensa pe elevii care obţin rezultate notabile la învăţătură şi la concursurile sportive, dar şi pe profesorii care i-au pregătit.

Premiile sunt cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei pentru fiecare distincţie obţinută.

Un proiect de hotărâre care se va afla pe 30 august în dezbaterea CGMB prevede ca olimpicii naţionali, şefii de promoţie ai claselor V-VIII, campionii sportivi naţionali, câştigătorii competiţiilor naţionale cultural-artistice din calendarul Ministerului Educaţiei, câştigătorii campionatelor organizate de NASA şi Agenţia Spaţială Europeană să fie recompensaţi de Primăria Capitalei cu 2.000 de lei pentru ocuparea primului loc, 1.500 de lei pentru locul doi şi 1.000 de lei pentru cei care se claseaza pe ultima treaptă a podiumului. Aceştia vor face parte din categoria A de premianţi.

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare Naţională şi cei care au obţinut media 10 la Bacalaureat, precum şi şefii de promoţie ai claselor IX-XII, vor face parte din categoria B şi ar urma să fie recompensaţi cu un premiu în valoare de 2.000 de lei.

Pentru elevii care s-au calificat la Olimpiade Internaţionale de curiculă. Campionate Europene, Campionate Mondiale şi Olimpiade sportive, municipalitatea ar urma să acorde un premiu în valoare de 3.000 de lei şi se vor afla în categoria C de premiere.

Cei care câştigă aceste competiţii ar urma să primească din partea PMB o recompensă în valoare de 5.000 de lei, iar locurile doi şi trei vor fi, de asemenea, premiate cu 4.000, respectiv 3.000 de lei.

Aceste categorii de premii se vor încadra în clasa D de premiere.

În cadrul categoriilor A, B şi D, premiile se vor acorda în acelaşi cuantum şi profesorilor de profil, diriginţilor sau antrenorilor care i-au pregătit pe elevi.

Toate aceste premii se pot cumula, iar un elev eminent, care este şef de promoţie, obţine nota maximă la Evaluarea Naţională, se califică la două olimpiade internaţionale de curriculă şi obţine medalia de aur la una dintre aceaste competiţii, ar urma să primească din partea Primăriei Capitalei suma de 15.000 de lei.

Dascălii, în schimb, vor fi recompensaţi doar o singură dată, pentru o categorie de premiu.

„Consider că recunoaşterea performanţelor copiilor reprezintă o prioritate pentru administraţia locală bucureşteană. Din dorinţa de a crea şi stimula mediul competiţional cât mai amplu, dar şi de fair-play în rândul elevilor, Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS (Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti) premiază rezultatele deosebite ale acestora în varii domenii de activitate, precum cele din curriculă, sportive, cultural-artistice, tehnică şi tehnologie, etc. în cadrul unor Gale de excelenţă”, se arată în expunerea de motive a proiectului, elaborată de Cabinetul Primarului General.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS