Confidenţialitate

Primăria Capitalei negociază un schimb de terenuri cu Ambasada Italiei în cazul parcului N. Iorga

Primăria Capitalei va negocia un schimb de terenuri cu Ambasada Italiei pentru cA o parte din parcul Nicolae Iorga din București să rămână spațiu public de relaxare.

O astfel de idee vine după ce Ambasada anunța ieri că scoate la vânzare 3 mii de metri pătrați din parc, aflat pe Calea Victoriei,  pentru suma de 5,5 milioane de euro.

Dacă licitația va avea succes, suprafața ar putea ajunge în proprietate privată, iar viitorul proprietar ar putea să defrișeze zona, spre exemplu.

Primarul-general vrea acum să propună Ambasadei un alt teren, într-o altă zonă, în schimbul acelei suprafețe.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că a aflat din presă de faptul că Ambasada Italiei scoate la licitație o parte din parcul Nicolae Iorga din București.

Ce propun eu? Cred că trebuie să discutăm, să oferim posibilitatea unui schimb de terenuri, ceea ce s-a şi solicitat în 2012. Dacă nu se va reuşi un schimb de terenuri, ulterior vom intra în discuţie, în negociere, pentru recuperare. Totuşi, trebuie să avem grijă şi de bugetul Capitalei. Prioritar ar fi să oferim un teren la schimb, să vedem dacă reprezentanţii Ambasadei ar accepta o altă suprafaţă de teren decât cea din zona de nord, care este ocupată în acest moment. Vom oferi o suprafaţă similară, de 3.000 de metri pătraţi şi sperăm să salvăm acest parc”, a declarat, marţi, primarul Capitalei, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Edilul-șef le-a prezentat consilierilor generali și o hartă cu suprafața aflată în proprietatea Ambasadei Italiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriela Firea spune că Ambasada Italiei a cerut încă din 2012 un alt teren în schimbul suprafeței de 3 mii de metri pătrați din parcul Nicolae Iorga, dar tranzacția nu a mai avut loc.  Acum se va încerca un nou schimb de terenuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În schimbul suprafeței de 3 mii de metri pătrați din parc, Ambasada Italiei cere 5 milioane și jumătate de euro.

În Parcul Nicolae Iorga se află trei monumente – în centru, bustul poetului Nichita Stănescu, în spatele acestuia se află o cruce mare de marmură albă, iar spre strada Nicolae Iorga este şi bustul lui Ion Ghica, diplomat şi om politic român.