Primăria Capitalei: două solicitări de organizare a mitingului au fost discutate

După ce ieri Primăria Capitalei a anunțat că Federația Românilor de Pretutindeni renunță la organizarea mitingului românilor din diaspora, astăzi autoritățile locale au dezbătut alte două cereri pentru organizarea aceleiași adunări publice care va avea loc vineri. Cum nicio asociație nu își asumă în mod oficial responsabilitatea pentru protest, cel mai probabil acesta va fi organizat ad-hoc de românii din diaspora care au început deja să se deplaseze către București.

O primă notificare a fost formulată de Baban-Neacşu Alexandru Dan, reprezentat de Cristian Mihail Dide şi Tudor Cârstoiu, membri ai organizației PACT pentru România. Se solicita Primăriei Municipiului București organizarea, pe 10 august, începând cu ora 19,00, în Piaţa Victoriei, a unei adunări publice.

Primăria Capitalei anunță că Asociația a refuzat să încheie vreun document și a amintit că pentru ca evenimentele publice să se desfăşoare în deplină siguranţă pentru toţi participanţii, organizatorii au obligația de a lua legătura instituțiile responsabile de ordinea publică.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tudor Cârstoiu explică de ce platforma PACT nu a mers înainte cu discuțiile pentru mitingul românilor din diaspora.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Şcoala Romano-Bizantină Ortodoxă și-a exprimat de asemenea dorința de a organiza un miting, la care ar fi trebuit să participe 1,8 milioane de oameni, care ar fi început în fața primăriilor de sector. Coloana de manifestanți s-ar fi deplasat către Piaţa Victoriei şi Piaţa Constituţiei.

Reprezentanţii Şcolii Romano-Bizantine Ortodoxe au renunţat la această cerere informează Primăria Capitalei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS