Confidenţialitate

Primăria Capitalei descalifică logo-ul controversat

Primăria Capitalei a anunțat joi dimineață că descalifică lucrarea prezentată de Narcis Teodor Lupou.

“În urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare dintre logo-ul declarat castigător al concursului organizat de Primăria Capitalei și unul dintre logo-urile orașului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou”, anunță Biroul de presă al municipalității.

Primăria Capitalei mai precizează că toți participanții la concurs au declarat pe propria răspundere că lucrările prezentate sunt originale.

“Juriul va desemna în perioada imediat următoare un alt castigător, variantă prevăzută de Regulamentul concursului. Regretăm situația creată și, chiar în variantă foarte probabilă că nu este vorba de un plagiat, Bucureștiul nu poate avea un logo reprezentativ atât de asemănător cu al altui oraș. La finalul concursului, vom publică toate lucrările înscrise în concurs și validate de secretariatul tehnic”, anunța Primăria Generală.

Miercuri, Primăria Capitalei a anunțat câștigătorul concursului pentru realizarea unui logo pentru București.

Competiția fusese câștigată de un tânăr în varstă de 32 de ani, Narcis Teodor Lupou, din Timișoara. După anunțarea câștigătorului, au apărut și reacțiile: noul logo al Bucureștiului seamăn extrem de mult cu steagul orașului taiwanez New Taipei.

Premiul concursului pentru crearea logoului Capitalei este în valoare de 50.000 de lei brut, sumă reprezentând cesionarea exclusivă a drepturilor de autor, nelimitată în timp și spațiu, pe orice suport material și în toate modurile, în favoarea municipiului București, pentru utilizarea lucrării declarată câștigatoare.