Confidenţialitate

Primăria Capitalei acordă 80 de milioane de lei pentru subvenția la termoficare | AUDIO

Consiliul General a aprobat azi rectificarea bugetară, prin care s-au alocat fonduri pentru acoperirea unor cheltuieli sau realizarea unor investiţii. Prin rectificarea bugetara s-au reactualizat preţurile pentru cumpărarea a 100 de troleibuze, reabilitarea unor linii de tramvai și semaforizarea inteligentă, a anunțat Primarul General Nicuşor Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

80 de milioane de lei au fost alocați pentru subvenția la termoficare, întrucât facturile la energia termică sunt mai mari decât estimările făcute la începutul anului.

17 milioane de lei pentru infrastructură stradală

Alte 17 milioane de lei au fost acordate în plus pentru reparare de străzi, trotuare, marcaje rutiere și iluminat public. Consiliul General a alocat și sumele necesare serviciilor de consultanță necesare obținerii acordului de mediu pentru strategia integrată de dezvoltare urbană, astfel încât Municipalitatea să poată accesa fonduri europene.

Fonduri pentru Biblioteca Metropolitană

S-au prevăzut fonduri pentru repararea softului Bibliotecii Metropolitane care permite accesarea cărților în format digital si s-au alocat 170.000 de lei pentru achiziționarea arhivei „Camil Petrescu”, pentru Muzeul Literaturii Române.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ratele cresc în continuare: Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 8,14%