Prima pagină, 8 septembrie 2016

Adevărul notează că modificarea Codului Fiscal s-a dovedit a fi doar o fumigenă de-o zi. De la Finanţe “s-a scurs” în presă un proiect de ordonanţă care prevedea schimbarea din temelii a Codului Fiscal, în special în ceea ce priveşte taxarea muncii. Ministrul Anca Dragu nu-şi asumă documentul şi-l cataloghează drept o analiză care s-a făcut, cel mult la nivelul tehnic, de subalterni.

Jurnalul Naţional descrie situaţia din instituţiile de stat. Un funcţionar “dă cu sapa”, alţi doi plimbă mapa. În administraţia publică, două treimi din angajaţi sunt demnitari sau din rândurile personalului auxiliar.

Ziarul FInanciar arată, într-o analiză, că un coş de cumpărături costă în România mai mult decât în Polonia deşi salariile sunt mai mici. La noi, preţurile alimentelor sunt aliniate la nivelul celor din multe state europene, mai dezvoltate. Un român îşi poate cumpăra 28 de coşuri cu hrană din salariul lunar, un polonez 50, iar un neamţ 88.

Potrivit României Libere, candidatura lui Victor Ponta la parlamentare va fi decisă de baronii PSD. Pus sub control judiciar de procurori, fostul premier n-ar avea voie să intre în bătălia electorală, după cum scrie în Codul de Etică adoptat de partid. Se analizează varianta unei derogări. Până la decizia Direcţiei Anticorupţie, Victor Ponta n-avea obstacole în calea candidaturii, deşi este judecat pentru 17 infracţiuni de fals.

Nabab pe bancă, titrează Gazeta Sporturilor. Bogdan Chiricheş continuă să facă tuşa la Napoli, dar rămâne cel mai bine plătit fotbalist român, cu cei 1,7 milioane de euro încasaţi pe an, şi una dintre cele mai bogate rezerve din Italia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS