Confidenţialitate

Prima pagină, 8 noiembrie 2016

România Liberă scrie că aleşii PSD şi ALDE au votat, ieri, majorări de salarii în sectorul bugetar cu un impact de peste un miliard de euro. Guvernul s-a opus vehement acestor măsuri, iar parlamentarii PNL au boicotat votul. De altfel, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a spus că Executivul va ataca acest proiect la Curtea Constituţională.

Adevărul notează că tragedia din clubul Colectiv se poate repeta oricând la metrou. În urma unor controale fulger în subteran, pompierii au descoperit hidranţi nesemnalizaţi, lumini de urgenţă inexistente şi căi care îngreunează evacuarea. Neregulile descoperite la verificările anterioare şi semnalate conducerii Metrorex nu au fost îndreptate, ba din contră, au fost ignorate cu desăvârşire de responsabilii de la metrou, care pun în pericol zilnic vieţile a peste 600.000 de călători.

Jurnalul Naţional a aflat că oameni de știință din Germania au venit în România să studieze un fenomen unic pe tot globul: apetitul pentru construcţii megalomanice. Mai întâi a fost Casa Poporului, cea mai scumpă clădire administrativă din lume. La o aruncătură de băţ, se construieşte Catedrala Mântuirii Neamului, cea mai înaltă biserică ortodoxă de pe planetă. Avem alte peste 20 de catedrale răsărite în orașe din țară.

Ziarul Financiar explică, într-o analiză, ce se ascunde în spatele cifrelor privind creşterea angajărilor în România. Piaţa de muncă temporară a crescut de 9 ori în ultimii 8 ani. Companiile care închiriază forţă de muncă în regim temporar aveau împreună, anul trecut, peste 44.000 de salariaţi, faţă de numai 6.000 de în 2008.

Potrivit Gazetei Sporturilor, selecţionerul Cristoph Daum sugerează că vom juca prudent în meciul cu Polonia. Tricolorii vor încercă să îi bată pe adversari cu propriile lor arme. Partida din preliminariile Mondialului este programată vineri seara, pe Arena Naţională.