Confidenţialitate

Prima pagină, 6 octombrie 2016

Jurnalul Naţional scrie că un bărbat în vârstă de 43 de ani este primul pacient cu hepatită C care şi-a câştigat în instanţă dreptul la tratamentul fără interferon. Terapia salvatoare va fi rambursată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Potrivit protocoalelor în vigoare, bărbatul nu putea beneficia gratuit de acest tratament.

Adevărul notează că la decesul lui Ioan Gyuri Pascu a contribuit faptul că artistul evita consultaţiile medicale. Cei care ajung să creadă în practicile medicinei alternative o fac din cauza eşecurilor pe care le-a avut medicina alopată, susţin experţii. Ioan Gyuri Pascu era adeptul unui cult ostil medicinei moderne, numit Dang. Concret, simpatizanţii acestuia îmbină idei creştine şi budiste şi au convingerea că pot fi vindecaţi de boli fără leac. Liderul organizaţiei din România ar fi chiar fosta soţie a actorului, Daniela Marin.

România Liberă observă că PSD şi ALDE sunt aspiratoare de candidaţi penali. Partidele lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu ei înşişi inculpaţi, nu dau doi bani pe criteriile de integritate. Prin această sită gaurită vor să se strecoare în viitorul Parlament şi baronii locali în căutare de imunitate.

Potrivit Ziarului Financiar, consumul de alimente începe să-şi reducă din turaţie după ce “efectul TVA” s-a dus.  Vânzările de alimente au crescut în august cu doar 5,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cel mai slab avans din ultimele 20 de luni, potrivit datelor statistice. Per ansamblu, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cel mai important indicator pentru consum, a crescut în cea de-a opta lună din an cu 12,6% în serie brută. Avansul a fost susţinut de vânzările de bunuri nealimentare (plus 17,5%) şi de carburanţi (15,1%). Măsurile de relaxare fiscală şi majorările salariale din ultimul an menţin apetitul de consum.

Pentru Gazeta Sporturilor, secundul selecţionerului face o analiză onestă a erorilor din partida cu Muntenegru. Belgianul Rudi Verkenpinck îi invită pe suporteri să aibă aşteptări realiste de la echipa naţională, considerând că şi 4 puncte din dubla cu Armenia şi Kazahstan ar păstra şansele calificării României la Cupa Mondială din 2018.