Prima pagină, 5 septembrie 2016

România Liberă a aflat cât ne costă obrazul guvernatorului BNR. Mugur Isărescu are venituri considerabil mai mari față de 13 omologi din Uniunea Europeană, primind un salariu dublu în comparație cu cel bulgar. În august, remuneraţia lunară comunicată a fost de 13.601 euro. Cei de la Banca Națională au mai descoperit, între timp, nişte venituri, retificând suma la 16.000 de euro.

Adevărul scrie despre “tocătorul de miniştri”. Petre Tobă este ultimul dintr-un şir de demnitari pentru care şefia Ministerului de Interne s-a dovedit o nefericită misiune. Publicaţia aminteşte de predecesorul Gabriel Oprea, nevoit să demisioneze ca urmare a tragediei de la clubul Colectiv, dar şi pe fondul scandalului morţii poliţistului Bogdan Gigină. Înaintea lui, Radu Stroe a demisionat forţat din cauza unor declaraţii scandaloase făcute după tragedia aviatică din Apuseni.

Ziarul Financiar a aflat că cel mai nou mall deschis în Bucureşti, ParkLake, funcţionează pe generatoare de curent electric, în condiţiile în care reţeaua existentă nu poate acoperi consumul necesar. Pentru autorizarea conexiunii la reţeaua de mare putere administrată de ENEL, dezvoltatorii au aşteptat mai mult de un an şi jumătate. Situaţia absurdă arată cât de greoaie şi birocratice sunt procedurile.

Jurnalul Naţional se întreabă cine mai pariază pe România. Eolienele, mall-urile şi extracţiile petroliere ţin capul de afiş. Investițiile străine directe au atins miliardul de euro după primele cinci luni ale anului. Nivelul este cu 13,2% mai scăzut decât cel înregistrat în perioada similară din 2015. Foarte puţini străini vin să facă producţie în România. Majoritatea banilor aduşi în ţară au fost pentru majorări de capital sau investiţii speculative.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS