Confidenţialitate

Prima pagină, 31 octombrie 2016

Adevărul scrie că, la un an de la tragedia din Colectiv, care a secerat 64 de vieţi, rănile nu s-au închis încă pentru cei care şi-au pierdut apropiaţii în teribila noapte. Aproape 5.000 de oameni au participat la marșul de comemorare a victimelor. Supravieţuitori, rude ale celor decedaţi, prieteni sau oameni simpli au venit să își exprime durerea, solidaritatea sau furia.

Covorul de candele roșii a fost refăcut ieri, în fața clubului Colectiv, la împlinirea unui an de la tragedie, notează Jurnalul Naţional. Piațeta s-a umplut de oameni veniți într-un marș al tăcerii să se roage, să plângă sau pur și simplu să arate că nu au uitat. La polul opus, politicienii s-au repezit să iasă în evidenţă, încă de la primele ore ale dimineţii, cu declaraţii populiste și săgeţi electorale. 64 de tineri au pierit în incendiul de la Colectiv, iar  zeci de răniţi sunt încă prin spitale sau sub tratament. Nici măcar un vinovat nu a fost găsit pentru cele întâmplate.

Potrivit României Libere, mica evaziune fisclă blochează Justiţia. Un numar imens de plângeri penale facute de inspectorii ANAF pentru tot felul de încalcări mărunte ale legii, care pot fi sancţionate cu amendă, împiedica urmărirea sş depistarea marilor nereguli financiare din economie. Din 20.000 de dosare, doar câteva sute ajung în instanţă şi doar câteva zeci se termină prin condamnări.

Ziarul Financiar publică datele cumplite din spatele businessului. Deşi economia creşte, numărul companiilor care “mor” este dublu faţă de cele nou înfiinţate. În primele şase luni ale anului, s-au creat 41.000 de SRL-uri, dar s-au desfiinţat 96.000.

Gazeta Sporturilor scrie că, deşi a evolat în superioritate numerică din minuntul 6, Steaua a jucat execrabil în victoria, cu 2-0, pe terenul Poli Iaşi. Roş-albaştrii au marcat din singurele şuturi trase spre poartă. Una dintre reuşite i-a aparţinut fundaşului Gabriel Tamaş, care a executat o “bombă” de la 35 de metri.