Confidenţialitate

Prima pagină, 28 septembrie 2016

Adevărul observă că Ambasada Rusiei face băşcălie de Brâncuşi, donând 100 de euro pentru “Cuminţenia Pământului”. Chitanţei i-a fost anexat un videoclip care prezintă o falsă realitate istorică a relaţiilor dintre România și Rusia. Gestul diplomaţilor ruşi este, de fapt, o ripostă la un videoclip realizat de o agenţie de publicitate, neasumat de Ministerul Culturii, în care recuperarea statuii brâncuşiene era legată de pierderea Tezaurului, aflat la Moscova.

România Liberă consemnează că Sebastian Ghiţă s-a autodenunţat la Parchetul General. Deputatul susţine că ar fi contribuit la măsluirea unui raport în care şefa Direcţiei Anticorupţie era acuzată de plagiat. Publicaţia mai scrie că parlamentarul a pierdut o nouă bătălie cu procurorii DNA. Instanţa Supremă a respins solicitarea de anulare a unor probe. Una singură a fost acceptată întrucât un martor din dosar a devenit, între timp, inclupat.

Jurnalul Naţional scrie că numărul românilor care au luat în acest an credite mai mari de 20.000 de lei a depăşit 49.000, un vârf al ultimilor şase ani. Băncile au simplificat mult procedurile de acordare a împrumuturilor de nevoi personale. Unele promovează agresiv ideea că dau pe loc credite doar cu buletinul.

Ziarul Financiar arată, într-o analiză, că 9 judeţe din România au avut, anul trecut, un avans de peste 10% al cifrei de afaceri faţă de 2014. 4 dintre acestea sunt din Moldova, o regiune a cărei dezvoltare economică stă aproape integral pe umerii antreprenorilor autohtoni. Campionul creşterilor a fost judeţul Botoşani, unde business-ul a avansat cu 17%, la  6 miliarde de lei anul trecut.

Portavoce pentru Dinamo, titrează Gazeta Sporturilor. Enervat că echipa nu are un lider vocal, care să îi apere interesele, finanţatorul Ionuţ Negoiţă îl aduce pe Florin Prunea în funcţia de preşedinte. Patronul vrea să îi predea atribuţiile executive fostului mare portar, în încercarea de a restabili ordinea la club.