Confidenţialitate

Prima pagină, 25 octombrie 2016

Adevărul scrie Academia de Poliţie a produs doctorate pe bandă rulantă în perioada 1995-2016. Publicaţia a obţinut lista celor 623 de doctori care au ieșit pe porţile insituţiei de învăţământ superior, în domeniile Drept, Ordine Publică și Siguranţă Naţională. Printre ei, politicieni, oameni de afaceri, dar și nume sonore din Justiţie și Poliţie.

Potrivit Jurnalului Naţional, reînnoirea clasei politice se face prin baroniadă. Cel puţin aşa reiese din listele partidelor pentru parlamentarele din decembrie, fiind înţesate de ştabii locali şi de stăpânii atotputernici ai judeţelor din toată ţara. Tudor Pendiuc, Gheorghe Falcă sau Gheorghe Nichita intră în cursă alături de alte nume la fel de grele. Pe Marian Oprişan nu l-a lăsat inima să plece de la conducerea judeţului Vrancea, deşi era cap de listă acolo.

România Liberă consemnează că sunt numărate zilele lui Mişu Negriţoiu la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară. Aleşii din Comisia Economică a Camerei Deputaţilor au susţinut, ieri, indiferent de partid, că preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară a acţionat abuziv în cazul falimentelor Astra şi Carpatica. Acuzele aduse de parlamentari au vizat şi distrugerea pieţei asigurărilor prin favorizarea societăţilor străine, care deţin în prezent monopol. Deputaţii au remarcat şi că, pentru a linişti transportatorii, ASF a stabilit tarife maximale care dezavantajeaza în mod clar şoferii de rând.

Potrivit Ziarului Financiar, a ajuns la minimul ultimilor 8 ani riscul ca România să intre în faliment. Indicatorul de referinţă (CDS) a coborât, în octombrie, spre 100 de puncte. Spre comparaţie, în perioada de criză, CDS-ul era de 700 de puncte.

Filmul bate fotbalul, notează Gazeta Sporturilor. Ultimele două etape ale Ligii I au avut un total de spectatori sub audiența filmului Berzele, și mai puțin de un sfert din câți au mers la cinema, în weekend, să vadă lungmetrajul Inferno. Pe stadioanele de fotbal, se mai vede doar câte un pâlc de suporteri.