Confidenţialitate

Prima pagină, 24 octombrie 2016

Uşor cu Unirea pe scări, titrează Adevărul. Specialiștii în politică externă le recomandă autorităţilor de la București să intervină cu tact, pentru a nu le da apă la moară propagandiștilor de la Chișinău care susţin tabăra pro-rusă. De asemenea, analiștii spun că nu există „nici la București, nici la Chișinău“ resurse pentru unire.

Jurnalul Naţional observă că Unirea s-a transformat în circ de campanie electorală. În frunte cu Traian Băsescu, Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta, politicienii au deturnat idealul Unirii în scopuri pur electorale. Demersul unioniştilor a devenit, astfel, temă numai bună de atras voturi. Unii au folosit-o pentru a-şi rezolva vendetele personale, alţii au căutat să mai adune ceva simpatie, înainte de alegeri. Dincolo de interesele unor politicieni, apare întrebarea: cine sunt tinerii frumoși și liberi de la Universitate?

Potrivit României Libere, legea antifumat nu dăunează grav cârciumilor. Patronii de restaurante, baruri şi cafenele anunţă încasări similare sau chiar mai mari faţa de aceeaşi perioada a anului trecut, în ciuda interdicţiei. Explicaţia ar fi aceea că nefumătorii care evitau înainte cârciumile din cauza fumului de ţigară au început să iasă în oraş, iar fumătorii au continuat să facă acest lucru pentru că nu au unde să meargă în altă parte.

Ziarul Financiar observă că a apărut prima reţea de realimentări electrice. Renovatio, companie cu acţionariat cipriot care a dezvoltat unele dintre cele mai mari proiecte eoliene şi solare din România, s-a aliat cu retailerul Kaufland pentru acest proiect. Unităţile sunt amplasate în parcările magazinelor Kaufland din oraşele Arad, Timişoara, Deva, Sebeş, Sibiu, Piteşti, Bucureşti şi Constanţa. Noul brand de staţii se numeşte Renovatio e-charge, între Arad şi Constanţa fiind amplasate 10 astfel de unităţi.

Gazeta Sporturilor notează că Steaua n-a mai obţinut o victorie de 8 meciuri oficiale. Roş-albaştrii s-au umplut de penibil aseară, la Târgu Mureş, smulgând un punct în minutul 90 al confruntării.