Confidenţialitate

Prima pagină, 23 septembrie 2016

România Liberă observă că, ajunşi la capătul răbdării, oamenii au ieșit din nou în stradă. Recentul vot din Senat, care l-a scăpat pe Gabriel Oprea de urmărirea penală, a scandalizat opinia publică. Aproape 3.000 de persoane au manifestat în faţa clădirii parlamentului, în amintirea poliţistului care a murit în coloana oficială a fostului ministru. Gabriel Oprea le cere, acum, colegilor să reia votul privind imunitatea sa.

Adevărul notează că Direcţia Anticorupţie verifică finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009. Fiica cea mare a fostului preşedinte, Ioana, a fost pusă sub control judiciar alături de Elena Udrea, ex-ministru al Dezvoltării şi Turismului, şi de Gheorghe Nastasia, fostul secretar general al ministerului. Valoarea sponsorizărilor investigate s-ar ridica la câteva sute de mii de euro.

Ziarul Financiar publică topul celor mai mari proprietari de ovine din România. Efectivul de oi al ţării a crescut la 9,8 milioane de capete anul trecut, potrivit Statisticii, dar fermierii spun că au ajuns să-şi vândă fermele din cauza condiţiilor din piaţă. Fermierii din sectorul creşterii ovinelor se plâng că sunt la limita profitabilităţii. Preţul cărnii a scăzut, cererea s-a redus şi ea, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, iar subvenţiile sunt mai mici faţă de anii precedenţi.

Gazeta Sporturilor aminteşte că CFR Cluj nu mai bătuse Steaua în deplasare din 1948. O echipă aflată în insolvenţă, depunctată şi care a pierdut 4 titulari a dat de pământ cu trupa lui Laurenţiu Reghecampf, care se visa campioană.