Prima pagină, 22 septembrie 2016

Disperaţi fiind, aleșii penali aleargă după un nou mandate, notează Adevărul. Politicienii care s-au folosit de imunitatea parlamentară pentru a scăpa de procurori vor candida la parlamentare. Publicaţia invocă nume grele precum Victor Ponta, Titus Corlăţean, Varujan Vosganian, Laszlo Borbely și chiar de Gabriel Oprea, care negociază intens în aceste zile un loc pe listele de partid.

Potrivit României Libere, deşi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a închis baruri şi restaurante pentru că reprezentau un pericol pentru clienţii care le treceau pragul, autorităţile nu gândesc la fel şi când vine vorba de copii, obligându-i să înveţe în immobile în care se pot declanşa oricând incendii. Reprezentanţii ISU susţin că şcolile fără aviz sau autorizaţie (80% din total) nu sunt considerate o problemă, deoarece au fost construite înainte de apariţia normelor adoptate după tragedia din clubul bucureştean Colectiv.

Jurnalul Naţional scrie că, în România, există 400 de îmbuteliatori de apă. Aşa zise „izvoare” din foraje industriale sunt tot mai multe. La fel şi firmuliţele-bombă, pe care nu le verifică nimeni, dar şi ape comercializate pe baza unor analize din 2008. Cea mai mare problemă: lipsa legislaţiei în domeniu.

Ziarul Financiar ne anunţă că doar 60.000 de angajaţi au salarii de peste 10.000 de lei brut pe lună. Două treimi dintre aceştia au contracte cu firme înregistrate în Bucureşti. Pe următoarele locuri în clasamentul judeţelor cu cei mai mulţi salariaţi bine plătiţi sunt Cluj, Ilfov, Timiş, Prahova şi Braşov.

Colaps, titrează Gazeta Sporturilor. La 5 luni de când devenea campioana Ligii I, Astra este la un pas de desfiinţare. Patronul Ioan Niculae nu mai este interesat de echipă, antrenorul Marius Şumudică are de recuperat restanţe în valoare de 200.000 de euro. Neplătiţi de 3 luni, jucătorii se pregătesc în dorul lelii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS