Confidenţialitate

Prima pagină, 19 septembrie 2016

Despre o înmormântare cu erată după cutremur scrie Adevărul. Două surori din comuna vâlceană Fârtăţeşti, care şi-au pierdut ambii părinţi în seismul din Italia, au trăit clipe macabre. La câteva săptămâni după înmormântare, surorile au aflat că în locul tatălui au jelit şi îngropat un italian, din cauza unei greşeli birocratice.

Jurnalul Naţional se întreabă de ce nu-i poate opri legea pe criminali. În România, au murit peste 1.000 de femei în ultimii șase ani, în urma violențelor în cuplu, iar ultimele statistici arată că o femeie este agresată la fiecare 30 de secunde. Cu toate acestea, legea nu se schimbă pentru a proteja victimele. Deși obținuse ordin de restricție împotriva fostului iubit, o tânără a fost înjunghiată sâmbătă, în plină zi, într-un parc din Cugir, iar tatăl ei a fost ucis pe loc.

România Liberă scrie despre săptămâna neagră a educaţiei. Aleşii încearca să blocheze depolitizarea învăţământului, anunţată de Guvern, şi să dilueze regulile pentru descoperirea plagiatelor. Comisia din Senat, condusă de social-democrata Ecaterina Andronescu, a introdus recent o modificare prin care ar putea fi amânate concursurile pentru posturile de directori din scoli pâna vara viitoare, deşi Ministerul Educaţiei a programat competiţia pentru această toamnă. Liberalii şi-au dat şi ei votul. Cu câteva zile înainte, plenul Camerei Deputaţilor modificase unele reglementări vizând furtul intelectual.

Potrivit Ziarului Financiar, cash-ul din economie a făcut un salt de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numerarul aflat în circulaţie a ajuns la 52 de miliarde de lei. Este un nou maxim al ultimelor luni.

Gazeta Sporturilor observă că Steaua se chinuie la fiecare meci. Aseară, cu Poli Timişoara, pe lângă golul marcat de firavul Florin Tănase, lidera clasamentului a mai avut o singură ocazie în faţa ultimei clasate.