Prima pagină, 16 septembrie 2016

Ziarul Adevărul scoate la iveală un haos uriaş în statisticile cu dosare clasificate cu autor necunoscut. Mai multe inspectorate de poliţie din România au răspuns cu greu, deficitar sau incomplet solicitărilor formulate de reporter în baza legii privind liberul acces la informaţiile de interes public. IJP Vâlcea se află în topul acestei superficialităţi.

Jurnalul Naţional scrie Direcţia Anticorupţie se pregăteşte serios pentru alegerile parlamentare din toamnă. DNA va organiza o licitaţie având ca obiect achiziţionarea de tehnică specială de interceptare, spionare şi monitorizare. Lista include camere audiovideo de supraveghere şi înregistrare, cu o capacitate enormă de stocare, capabile să funcţioneze 24 de ore din 24, dar şi pungi speciale pentru transportul aparaturii informatice ridicate în urma percheziţiilor, plus o maşină specială pentru intervenţii.

Suntem campionii drumurilor pe hârtie, potrivit României Libere. S-au cheltuit peste 70 de milioane de euro pe studii de fezabilitate pentru autostrăzi care nu există. Cei mai largi la pungă au fost liberalul Ludovic Orban şi social-democratul Dan Şova în perioadele în care s-au aflat la conducerea Ministerului Transporturilor.

Ziarul Financiar publică clasamentul companiilor care au făcut cele mai multe angajări de la începutul anului. 3 firme care produc componente auto, un retailer şi o firmă de pază sunt în top 5, semn că forţa de muncă ieftină rămâne atracţia principală. Cei mai mari 100 de angajatori din acest an au recrutat 35.000 de oameni.

Gazeta Sporturilor  scrie că Steaua a rezistat o repriză în faţa Osmanlispor, până la eliminarea lui Gabriel Enache, care și-a lovit un adversar cu capul în piept. Invincibila armată mega-hiper-ultra lăudată a roș-albaștrilor a fost carne de tun, la Ankara, fiind învinsă cu 2-0. La rândul său, Astra Giurgiu a pierdut, scor 2-3, întâlnirea cu Austria Viena.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS