Prima pagină, 15 decembrie 2015

Adevărul ne anunţă că românii s-au răzgândit. Doar 34,3% mai cred că ţara merge în direcţia bună. Deși s-a schimbat guvernul, populația rămâne pesimistă.  Dinamica răspunsurilor arată că românii au fost optimiști doar în perioada dintre alegerile prezidențiale și luna august.

Din Jurnalul Naţional aflăm că executivul Cioloș ia partea firmelor străine. Menţinerea unui salariu minim de mizerie nu ar fi în avantajul firmelor româneşti sau al statului, aşa cum susţine ministrul de Finanţe. Singurele câştigătoare sunt companiile străine care vin în România pentru forţă de muncă ieftină şi repatriază profituri uriaşe în ţările de origine.

Potrivit Ziarului Financiar, capitala este de departe cea mai dezvoltată regiune a ţării, cu un şomaj minim şi cu un salariu mediu net cu 40% peste media pe ţară. România este statul european cu cea mai mare diferenţă între regiuni. PIB-ul în zona Bucureşti-Ilfov, de circa 30.000 de euro pe cap de locuitor, este de 4 ori mai mare decât nivelul din cea mai săracă regiune, cea de Nord-Est, potrivit datelor prezentate recent de BNR.

România liberă publică un interviu cu directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti.  Doina Goşa atrage atenţia că nu suntem pregătiţi pentru a face faţă unui seism cu două mii de răniţi. Doctorul spune că incendiul de la club Colectiv au testat sistemul medical cu cele 180 de victime provocate. Răniţii acestei tragedii au primit sânge cu prioritate.

Pas de defilare, titrează Gazeta sporturilor. Steliştii n-au strălucit aseară, dar au tremurat pe final în faţa unor dobrogeni anemic. Trupa lui Gică Hagi poate invoca un penalty refuzat de arbitru, dar în rest nu s-a regăsit, deşi a evoluat în superioritate din minutul 61.