Confidenţialitate

Prima pagină | 15 decembrie 2017

România Liberă scrie că Trenul Regal va porni mâine din Gara Regală Băneasa spre Curtea de Argeş, în ultimul drum pământesc al Majestăţii Sale spre locul unde îşi va găsi odihna veşnică, alaturi de straămoşii săi. Regi și prinţese de la toate casele regale din Europa vor călători alături de defunctul monarh. Călătoria nu va fi una care să facă onoare României actuale. În primul rând, Gara Băneasa este loc de tranzit pentru trenurile de marfă care pleacă şi vin de la Constanţa. Întinsă pe nici 150 de kilometri distanță, linia de cale ferată dintre Bucureşti şi Curtea de Argeş este într-o stare proastă – nu numai că nu a fost modernizată, dar nici reparaţiile curente nu au fost făcute la timp, fiind instituite restricţii de viteză.

Adevărul aminteşte că Regele Mihai n-a avut o copilărie prea uşoară, în mare parte, din cauza deciziilor luate de Carol al II-lea de a pleca sau de a reveni în ţară, de a lua tronul, de a alege o femeie şi de a o izgoni pe alta. În acest timp, regina Elena, mama lui Mihai I, a fost cea care l-a educat pentru a fi un adevărat om de stat. Băiatul şi tatăl său nu şi-au vorbit timp de 13 ani. Mihai nu a participat la funeraliile lui Carol al II-lea.

Potrivit Jurnalului Naţional, autostrăzile pot aștepta. Sancțiunile pentru cei care nu-și plătesc taxele au prioritate. Compania de Drumuri are un plan de amenzi, al căror număr trebuie să se ridice la 650.000 pe an.

Ziarul Financiar consemnează că sărbătorile vin cu emoţii nedorite pentru salariaţi. Deşi a trecut mai mult de o lună de când, prin ordonanţă de guvern, taxele sociale au fost transferate în sarcina lor, milioane de angajati nu ştiu dacă, de la 1 ianuarie, vor mai avea aceleaşi lefuri ca în ultimul an. Doar două companii din top 10 angajatori din economie afirmă că majorează salariile brute cu 20%.

Gazeta Sporturilor dezvăluie că patronul FC Viitorul va încasa un sfert de milion de euro dacă stelistul Tănase va înscrie  în poarta echipei constănţene, la care s-a format. Când şi-a vândut atacantul către FCSB, Gheorghe Hagi a impus o clauză prin care primeşte o sumă consistentă când jucătorul va marca al zecelea său gol într-un sezon de Liga I. Decarul are până acum 9 reuşite.