Confidenţialitate

Prima pagină, 14 septembrie 2016

Adevărul notează că deputaţii au amnistiat hoţia intelectuală. Parlamentarii au aprobat legea prin care titlurile de doctor sunt acordate şi retrase doar de universităţi, nu de Ministerul Educaţiei. Un plagiator poate renunţa de bunăvoie la doctorat, fără să răspundă pentru frauda intelectuală comisă. Demersul a fost criticat de Guvern și de președinte, dar majoritatea asigurată de PSD nu a ţinut cont de argument.

România Liberă dezvăluie că cea mai mare parte a membrilor comisiei juridice din Senat şi-au completat studiile de specialitate la vârste înaintate, pe la universităţi private cu reputaţie proastă sau chiar nu dețin deloc specializarea în Drept. Cu toţii vor avea misiunea să spună dacă fostul vicepremier Gabriel Oprea poate fi urmarit penal, sau dimpotrivă, pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. Doar doi din ce 10 parlamentari ai comisiei au studii serioase în Drept.

Jurnalul Naţional titrează că viitorul se arată negru. Un elev din doi va abandona şcoala. România de mâine se va baza pe muncitori necalificaţi. Specialiştii vor fi luaţi de Occident.

Potrivit Ziarului Financiar, băncile din Romånia se află la jumătatea clasamentului european în privinţa eficienţei. Veniturile operaţionale au fost afectate, în anii de criză, de scăderea câştigurilor din dobânzi, ca urmare a subţierii constante a portofoliilor de credite. Totodată, au fost uriaşe cheltuielile cu provizioanele de risc, necesare pentru acoperirea pierderilor din împrumuturile neperformante.

Gazeta Sporturilor aminteşte că actualul antrenor al Stelei, Laurenţiu Reghecampf, va egala numărul de 31 de apariţii în competiții europene, reuşite pe banca roş-albaştrilor de Emeric Ienei şi Victor Piţurcă, cei mai mari tehnicieni din întreaga istorie a clubului. Steliştii se confruntă, mâine, cu turcii de la Osmanlispor în grupele Ligii Europa.