Prima pagină, 14 iunie 2017

Adevărul scrie că este ‘ziua ghilotinei’ pentru premier. Sorin Grindeanu a refuzat să îşi dea demisia, presat de Liviu Dragnea. Preşedintele PSD susţine că executivul nu a implementat măsuri importante din programul de guvernare, precum Fondul Suveran de Investiţii. Comitetul Executiv al formaţiunii îi va retrage astăzi sprijinul politic şefului guvernului. Chiar şi aşa Sorin Grindeanu ar putea rămâne la Palatul Victoria. Dacă toţi miniştrii cabinetului şi-ar da demisia, în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu ar putea numi înlocuitori, dacă va obţine acceptul preşedintelui Klaus Iohannis. Potrivit Palatului Cotroceni, şeful statului aşteaptă o decizie oficială cu privire la remanierea guvernamentală.

România Liberă consemnează că fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, precum şi Gelu Voican-Voiculescu, Virgil Măgureanu şi alte persoane au fost inculpate în dosarul Mineriadei din 1990. Actul de acuzare are 2.200 de pagini, iar întregul dosar – 500 de volume. Prin mineriada din 13-15 iunie 1990 a fost înăbuşit un miting-maraton din Piaţa Universităţii. Protestatarii cereau, la acel moment, alegeri libere, fără participarea comuniştilor şi a securiştilor. Teodor Marieş, preşedintele Asociaţ iei 21 Decembrie, a declarat declară că ‘dacă pentru CEDO au fost probe concludente, şi pentru ÎCCJ ar trebui să fie’.

Jurnalul Naţional observă că PNŢCD şi-a dat duhul oficial. Partidul a fost exclus din rândurile popularilor europeni, după trei decenii ca membru activ în familia PPE. Principalul motiv al excluderii ţărăniştilor îl reprezintă impotenţa politică şi incapacitatea de a mai accede în Parlament, după 2000. PNȚCD fusese înscris în PPE de către seniorul Corneliu Coposu în anul 1987, pe vremea când partidul funcționa în clandestinitate din cauza regimului comunist.

Potrivit Ziarului Financiar, criza de personal, creşterea salariului minim şi majorările din sectorul bugetar sunt printre principalii factori care au obligat angajatorii să acorde lefuri mai mari în ultimul an. Salariul mediu net la nivelul întregii economii a ajuns la valoarea de 2.366 de lei în luna aprilie. Avansul este de 13,4% faţă de perioada similară a anului anterior, după cum arată datele Institutul Naţional de Statistică. La ora actuală, 10 angajaţi activi susţin nouă pensionari.

Show degeaba, titrează Gazeta Sporturilor. Naţionala antrenată de Christoph Daum a descoperit prea târziu jocul ofensiv. Tricolorii i-au învins cu 3-2 într-un amical pe chilieni, deţinători ai Copei America. Omul meciului a fost Bogdan Stancu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS