Prima pagină, 14 iunie 2016

Din Jurnalul Naţional aflăm că sute de șoferi români s-au trezit, în ultima perioadă, cu amenzi emise de CNADNR, chiar dacă erau scutiți de plata taxei de trecere a podului de la Fetești. Sancţiunile nu pot fi anulate deoarece sistemul, creat de firma UTI, nu recunoaște excepțiile de plată.  Nici sistemul cash nu este lipsit de probleme, ba dimpotrivă, aduce pagube imense statului. Un milion de lei se fură în fiecare lună prin fraudarea plății.

Adevărul face Judecata de Apoi a Pieței Universității. La 26 de ani de la evenimentele din 13-15 iunie 1990. Publicația a dezvăluit, în ultimele zile, că atât Miron Cozma, liderul minerilor aduși la București, cât și Marian Munteanu, reprezentantul studenților din Piața Universității, au fost colaboratori ai Securității comuniste. Reacțiile sunt diferite. Unii se declară mirați și dezamăgiți. Alții nu sunt deloc surprinși de trecutul celor doi.

România Liberă scrie despre sentinţele dictate, în primă instanţă, pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir în dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova. Cei doi foşti capi ai fotbalului autohton au primit câte 3 ani de închisoare cu suspendare şi 3 luni de muncă în folosul comunităţii. Ambii au de achitat despăgubiri de un miliard de lei vechi.

Potrivit Ziarului Financiar, România şi-a adjudecat anul trecut ultima poziţie din regiune în clasamentul ponderii activelor în Produsul Internet Brut (PIB), cu un grad de bancarizare de numai 59%, la jumătate faţă de nivelul din Cehia sau Ungaria, potrivit unei analize realizate de Raiffeisen Research. Cele 36 de bănci care operează pe piaţa autohtonă aveau, la finalul anului trecut, active totale de 377 miliarde de lei (85 mld. euro).

Gazeta Sporturilor descrie „scene incredibile” petrecute pe banca de rezerve a naţionalei. La startul reprizei secunde cu Franţa, selecţionerul Anghel Iordănescu le-a comandat secunzilor să-l trimită pe Denis Alibec la încălzire. După o perioadă de derută, cineva s-a gândit să-l caute la vestiar, unde l-a găsit fumând, într-un nor de fum.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS