Confidenţialitate

Prima pagină | 11 iunie 2018

Gazeta Sporturilor îi dedică numărul de luni Simonei Halep, primul român câştigător la Roland Garros după 40 de ani. Ieri, campioana a fost tratată ca o adevărată regină la Paris, unde s-a pozat cu trofeul cucerit. Cu premiul încasat, Simona Halep a trecut de granița a 25 de milioane de dolari, valoare a premiilor obținute din tenis.

Adevărul analizează efectele triumfului reuşit de Simona Halep. De la marile victorii ale Generaţiei de Aur la fotbal n-a mai fost România atât de conectată la un eveniment sportiv, precum finala de la Roland Garros de sâmbătă. Timp de două ore, o ţară dezbinată politic şi cu foarte multe probleme s-a unit în jurul Simonei Halep. După o finală sufocantă cu americanca Sloane Stephens (10 WTA), câştigată cu 3-6, 6-4, 6-1, o fată de 26 de ani a intrat definitiv în istoria tenisului feminin, dar şi în inimile românilor.

România Liberă explică de ce a eşuat mitingul PSD. În ciuda unei mobilizări extraordinare, publicul adunat în Piaţa Victoriei, sâmbătă seară, a reacţionat anemic la discursurile liderilor partidului. O parte dintre cei 130.000 de manifestanţi au plecat în timpul discursului liderului PSD, Liviu Dragnea, care s-a dorit a fi momentul culminant al mitingului. Oamenii au reacţionat slab atunci când liderul PSD i-a întrebat daca vor sa lupte împotriva statului paralel. A fost ratat chiar şi momentul aprinderii lanternelor de la telefoane, declanşate doar de politicienii de pe scena şi de un număr redus al manifestanţilor. Adversarii au proiectat mesajul “#rezist” pe clădirea Guvernului, iar eşecul de imagine a fost accentuat de filmările cu gunoaiele rămase de pe urma manifestanţilor PSD. A fost nevoie de 100 de muncitori pentru a curaţa mizeria din faţa guvernului.

Jurnalul Naţional observă că în serele ţării s-au plantat blocuri. În 1989, România avea circa 2.500 de hectare de sere, dar în prezent abia dacă mai sunt 430 de hectare. Serele au fost demolate, în locul acestora apărând peste noapte cartiere imobiliare sau centre comerciale. Specialiştii estimează că am avea nevoie de aproximativ 20.000 de hectare de sere pentru a ne asigura necesarul intern pentru perioada sezonului rece, misiune aproape imposibilă.

Ziarul Financiar notează că piaţa de medicamente a ajuns la 3,7 miliarde de lei în primul trimestru, un avans de 17,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterilor mai mari ale contractelor cost-volum-rezultat pen tru medicamentele scumpe, potrivit raportului Pharma & Hospital realizat de compania de cercetare de piaţă Cegedim. În total, românii au luat peste 588 de milioane de cutii de medicamente în 12 luni, iar preţul mediu plătit a fost de 25 de lei, potrivit Cegedim. Medicamentele destinate sistemului digestiv şi pentru metabolism au avut creşteri în volum de peste 9% în ultimele 12 luni, din aprilie 2017 până în martie anul acesta, urmate de cele pentru sistemul nervos (7,7%) şi cele pentru sistemul respirator (7,3%).