Confidenţialitate

Dulcurile, prăjiturile și celebrele băuturi carbogazoase se scumpesc de la o lună la alta în Franța, iar oamenii cumpără mai puțin | AUDIO

În Franța, dulcurile, prăjiturile și celebrele băuturi carbogazoase se scumpesc de la o lună la alta. Iar clienții renunță să cumpere la fel de multe sticle. Cauzle: prețul materiilor prime.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tema primului articol de pe platforma online de știri a postului francez de televiziune BFM TV este supărarea oamenilor că dulcurile, prăjiturile și sucurile sunt din ce în ce mai scumpe.

Chiar dacă inflația în Franța a scăzut ușor în ultimele luni în Franța, prețurile cresc la anumite produse, cum ar fi cele aminitite anterior.

Cauzele: prețul zahărului la nivel mondial și creșterea cotațiilor pentru cacao, dar și negocierile între producătorii și distribuitori.

Francezii se plâng că celebra băutură de culoare neagră a ajuns să coste peste doi euro în unele magazine. Așa că au decis să cumpere mai puțin.

Analiștii citați de BFM TV susțin că dulcurile și sucurile ar urma să fie și mai scumpe în următoarele luni.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: INS: Producția de carne a crescut în martie 2024 față de februarie 2024. Producția de porc și vită a scăzut față de 2023 | AUDIO