Prietenia dintre Prince şi Muhammad Ali – FOTO

Prince spunea că e fascinat de Muhammad Ali. Superstarul vizionar şi pugilistul filantrop erau prieteni. Cei doi s-au întâlnit în 1997.

Ali l-a sunat pe Prince să-l ajute pentru organizarea unui concert de caritate. Prince i-a răspuns: “Aş face orice pentru dumneavoastră”, scrie Daily Mail.

Prince şi-a petrecut viaţa tumultoasă petrecând alături de cei bogaţi şi faimoşi. Totuşi, o singură celebritate îl fascina, pugilistul Muhammad Ali, prietenul lui.

Sportivul şi starul pop s-au cunoscut în 1997, când au organizat împreună un concert de caritate. Prince îl admira pe Muhammad Ali din copilărie. Pe când era adolescent, Ali era idolul lui din lumea sportului.

Iată ce a declarat Prince la o conferinţă de presă desfăşurată la scurtă vreme după ce l-a cunoscut pe Cassius Clay, în 1997: “Prietenul meu Londell McMillan m-a sunat acum câteva zile să-mi spună că urmează să mă sune Muhammad Ali, pentru că vrea ceva de la mine, voia să-mi facă un soi de preambul.

Nici nu l-am lăsat să termine. Am răspuns da, fac orice pentru Muhammad Ali, era eroul meu când eram mic. Poate să-mi spună şi să-i secer recolta şi accept.”, a spus Prince.

“Muhammad Ali e un idol, un om care inspiră alţi oameni”, a adăugat Prince.

Fotografiile cu Prince şi Muhammad Ali în timp ce râdeau şi vorbeau ca doi prieteni, de după conferinţa de presă din 1997, îl înfăţişează pe Ali mângânindu-l patern pe Prince.

prince Muhammad Ali

Concertul pe care l-au organizat, menit să atragă fonduri pentru opere de caritate sau pentru grupurile care luptau la vremea aceea împotriva rasismului, s-a numit “World Healing Honors”, potrivit Los Angeles Times.

Celebrul pugilist şi filantrop Muhammad Ali, care a murit pe 3 iunie, după o luptă de 32 de ani cu boala Parkinson, a legat o prietenie strânsă cu Prince şi a fost printre primele celebrităţi care l-au omagiat pe superstar, atunci când a murit.

“Am pierdut un om cu adevărat important. Prince era empatic cu oamenii şi şi-a folosit geniul să-i ajute pe cei care aveau nevoie”, a scris Muhammad Ali pe reţeaua Twitter, publicând, de asemenea, o fotografie în care apare alături de Prince, din 1997.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS