Confidenţialitate

Prezenţa la alegerile din PSD, peste 81%

Conducerea PSD centralizează rezultatele scrutinului intern de astăzi, la care unic candidat a fost Liviu Dragnea.

La urne au participat 435.172 de membri de partid dintr-un totalul de 535.699, adică 81,23%, a anunţat președintele Comisiei Electorale Centrale a PSD. Potrivit lui Florin Iordache, “s-au evidențiat județele Olt, Teleorman, Maramureș, Ialomița, Gorj, Galați, Dolj. Județele în care a fost o prezență mai slabă au fost Bacău, Cluj, Vâlcea. În această seară, vom centraliza din aceste voturi câte s-au exprimat cu <<da>> câte cu <<nu>> și câte au fost nule, iar dimineață vom avea probabil rezultatele finale”.

După încheierea alegerilor, Liviu Dragnea a declarat că simte o uriaşă responsabilitate de a nu mai repeta “greşelile” şi compromisurile din trecutul PSD, care trebuie asumate.

“Au venit încrezători la acest vot, au venit să-şi exprime speranţa într-un nou proiect politic şi vreau să le transmit ceva, atât lor, colegilor mei de partid, cât şi celor care nu sunt membri în partid şi care, cu câteva excepţii, de câteva zile îşi exprimă suspiciunea faţă de acţiunile mele şi ale partidului în perioada următoare. Vreau să-i asigur pe toţi că nu voi avea nicio ezitare în a duce la capăt toate angajamentele pe care mi le-am luat, toate acţiunile de care am pomenit ultima perioadă”,  a precizat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă va negocia cu şeful statului o schimbare a premierului, Liviu Dragnea a spus că va vorbi despre acest subiect doar dacă apar “solicitări” sau “invitaţii” pe această temă, ceea ce nu s-a întâmplat.