Președintele Siriei promite să intensifice atacurile împotriva rebelilor

Președintele Siriei, Bashar al-Assad acuză Statele Unite că au dat dovadă de iresponsabilitate atunci când au atacat baza militară din vestul Siriei.

Între timp, opoziția din această țară salută atacul american și îndeamnă la noi acțiuni de acest fel.

Președintele sirian, Bashar al-Assad spune că atacul cu rachete lansat de americani asupra unei baze militare din Siria nu face altceva decât să crească determinarea forțelor siriene de a învinge grupurile de insurgenți. De altfel, potrivit Reuters, liderul sirian susține că va intensifica atacurile împotriva teroriștilor.

Despre intervenția cu rachete a Statelor Unite, Bashar al-Assad spune că ar fi fost o acțiune pripită, că americanii ar fi dat dovadă de un comportament nesăbuit și iresponsabil și s-ar fi lăsat păcăliți de o falsă campanie de propagandă, aluzie la acuzațiile că guvernul sirian este responsabil de atacul chimic comis,săptămâna aceasta, în provincia Idlib din nord-vestul țării.

Opoziția din Siria a salutat atacul american, mai ales că de-a lungul timpului a criticat administrația de la Casa Albă că nu le-a oferit suficientă susținere rebelilor împotriva armatei siriene.

Un lider al opoziției a spus că speră la o continuare a atacurilor, pentru a împiedica regimul lui Bashar al-Assad să lanseze noi bombardamente și să folosească arme interzise.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS