Liviu Dragnea: Convingerea mea e că Mihai Tudose nu are dublă comandă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat convingerea luni, la Parlament, că Mihi Tudose nu are ”dublă comandă”, în condiţiile în care au existat discuţii în Comitetul Executiv Naţional pe această temă, Dragnea susţinând că nu a văzut nicio ezitare la Tudose în luarea unor decizii importante pentru PSD.

„A fost întrebat de Codrin Ştefănescu, cred. Răspunsul a fost categoric nu. Am văzut şi despre mine în ultima perioadă că am fost racolat în rândurile Securităţii de generalul Coldea, în tinereţea mea. Probabil că cei de la CNSAS mi-au ascuns dosarul”, a spus liderul PSD, întrebat dacă Mihai Tudose are dublă comandă.

Dragnea a susţinut că „ar fi simţit” dacă Mihai Tudose are o altă comandă, în afară de cea guvernamentală sau de partid.

„Eu nu am avut niciodată vreo umbră de dovadă, în ultimii ani, că Mihai Tudose ar avea dublă comandă. Au fost momente tensionate în PSD în ultimii ani, în care nici eu, nici alţi colegi nu au văzut nicio ezitare la el în timpul luării unor decizii importante pentru partid. Am fost coleg cu el în Guvern, când aveam calitatea de vicepremier şi am lucrat foarte strâns. Aş fi văzut în acei ani, în acea perioadă, aş fi simţit dacă există o altă comandă la Mihai Tudose, în afara comenzii guvernamentale sau în chestiuni politice, în afara deciziilor de la partid”, a completat preşedintele social-democraţilor.

Liderul PSD şi-a exprimat încrederea că Tudose nu are dublă comandă.

„Convingerea mea e că nu are dublă comandă şi cred că, cu excepţia celor patru colegi, se pare că nici ceilalţi colegi din CEx nu au părerea că Mihai Tudose are dublă comandă”, a conchis Liviu Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihai Tudose (49 de ani), propus PSD să conducă Guvernul, este deputat la al cincilea mandat, vicepreşedinte PSD, şi a fost în două rânduri ministru al Economiei, inclusiv în Cabinetul Grindeanu. Potrivit evaluării PSD care a dus la căderea Guvernului, el nu a avut nicio măsură îndeplinită din programul de guvernare. Tudose a fost acuzat de plagiat în teza sa de doctorat susţinută la Academia Natională de Informaţii “Mihai Viteazul”, sub îndrumarea fostului ministru Gabriel Oprea. De altfel, Mihai Tudose a şi cerut, în urma acestui scandal, retragerea titlului de doctor.

Mihai Tudose a absolvit cursuri ale Academiei Naţionale de Informaţii. Tudose declara în aprilie 2016 pentru News.ro, că nici nu este ofiţer acoperit şi nici nu îşi doreşte să preia puterea în PSD. El răspundea astfel acuzaţiilor lui Victor Ponta conform cărora “ofiţerii” vor să preia puterea în partid şi conform cărora se referă la un vicepreşedinte al partidului, fost ministru.

”Nu sunt ofiţer acoperit şi nu-mi doresc să preiau puterea în partid. Sunt deja puţin iritat de acest lucru. (…) Dacă are ceva de spus, să o spună cu subiect şi predicat: cine, cum. Să o dovedească. E avocat. Ştie despre ce vorbeşte. Aşa cum şi el a fost acuzat de aşa ceva. (…) Să spună: «Uite, e Popescu sau Rovana sau nu ştiu cine. Uite ăştia sunt, doi, trei», dar să spună cu subiect şi predicat. Există instrumente legale, dar fă-i şi proba, că dacă doar spui aşa”, a declarat atunci Tudose pentru News.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS