Confidenţialitate

Băsescu: Desemnarea lui Mihai Tudose este o capcană

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a anunţat, luni, la Palatul Cotroceni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că formaţiunea îl propune premier pe europarlamentarul Siegfried Mureşan, pentru că este un politician tânăr, dar experimentat, care face parte din “generaţia” lui Emmanuel Macron şi Justin Trudeau.

“Îl comparăm cu propunerea pe care a făcut-o Alianţa PSD-ALDE. (…) Este parte a grupului PPE, fiind membru PMP, este purtător de cuvânt al PPE, este vicepreşedinte al Comisiei de buget, este membru la Comisia parlamentară de cooperare UE-Republica Moldova. (…) Eu cred că propunerea noastră reprezintă generaţia Macron, dar şi generaţia Trudeau, din Canada”, a spus Băsescu, după consultări.

El a afirmat că Siegfried Mureşan este un politician de succes, experimentat şi care corespunde aşteptărilor cetăţenilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, luni, că desemnarea ca premier a lui Mihai Tudose de către PSD este o desemnarea “ratată” şi o “capcană”, în care nici Liviu Dragnea nu speră ca preşedintele Klaus Iohannis să cadă.

“Opinia noastră despre desemnarea, Este o desemnare ratată, care după mine este destinată să-l atragă pe preşedintele Iohannis într-o capcană a unei desemnări ratatE. Eu cred că nici Dragnea nu speră ca domnul preşedinte Iohannis să cadă în această capcană”, a afirmat Băsescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat despre discuţiile privind posibilitatea ca Mihai Tudose să fie un ofiţer acoperit al unor servicii de informaţii, Băsescu a răspuns râzând că, privind unele dintre pozele deputatului PSD, “clar îţi vine să o acoperi”.