Președintele Franței anunță angajări masive în Poliție, Jandarmerie și Justiție

După finalizarea acțiunilor antiteroriste din această dimineață, președintele Francois Hollande a anunțat întărirea măsurilor de securitate pe teritoriul țării și la granițe, dar și înăsprirea atacurilor împotriva grupării Statul Islamic.

În același timp, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris a anunțat că președintele dorește prelungirea stării de urgență cu trei luni.

Pentru asta, Parlamentul trebuie să modifice legislația în vigoare. Până vineri, Legislativul de la Paris va începe să dezbată această propunere.

 

Așadar, președintele Francois Hollande a anunțat că toate structurile de securitate vor fi întărite. Instituții precum, Poliția, Jandarmeria, Justiția vor primi fonduri suplimentare.

,,În următoarea perioadă, vom angaja alte 8.000 de persoane în Poliție, Jandarmerie și Justiție. În plus, aceste forțe vor fi dotate cu cele mai bune echipamente. De asemenea, bugetul Armatei nu va fi redus,,. ,  a promis Francois Hollande.

În același discurs rostit în fața primarilor din toată țara, președintele Francois Hollande a mai spus  că Franța nu renunță la angajamentul de a prelua 30 de mii migranți, însă a explicat că fiecare solicitant va fi verificat înainte de a fi acceptat ca azilant.

Liderul francez se va întâlni săptămâna viitoare cu președintele american Barack Obama și cu cel rus Vladimir Putin, la Washington și Moscova.

Cei trei vor discuta despre creearea unei coaliții comune împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Deocamdată,  portavionul francez Charles deGaulle, cu 26 de avioane de vânătoare la bord, a fost trimis în Mediterana de Est, în vederea sporirii atacurilor aeriene  împotriva grupării teroriste care a revendicat atacurile de la Paris.