George Cosac, președintele FRT: Viața de sportiv înseamnă ca mâine să o iei de la capăt!- AUDIO

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat, sâmbătă, că victoria Simonei Halep înseamnă enorm pentru viitorul tenisului în România. Goerge Cosac și-a amintit de o întâmplare petrecută în urmă cu câțiva ani, când un fost ministru de externe i-a mărturisit Simonei admirația cancelarului german, Angela Merkel, pentru jocul româncei.

“Aș ieși puțin din latura sportivă și v-aș spune ce înseamnă cu adevărat această performanță. Asta este o treabă trăită alături de Simona în momentul în care ne-am întâlnit cu un fost ministru de externe acum câțiva ani. Respectivul domn îi spune la un moment dat Simonei <<Simona, probabil că toată lumea îți spune ce performanță deosebită și mare realizezi cu aceste victorii. Dar eu vreau să îți spun altceva mai important. De câte ori mă întâlnesc cu doamna Merkel la fel de fel de întâlniri, primul lucru înainte de salut, mă întreabă ce face fătuca aia din România care joacă tenis atât de frumos.>> Deci iată ce înseamnă o performanță de acest gen într-o disciplină sportivă de o vizibilitate extraordinară.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Federației Române de Tenis spune că, deși bucuria e foarte mare în acest moment, un sportiv trebuie mereu să continue să muncească și să devină din ce în ce mai bun.

 

“Simona trebuie să își trăiască bucuria. Și-a îndeplinit un vis. Sunt convins că orice copil care se apucă de orice disciplină sportivă, în momentul în care pășește în sala de sport, își dorește să fie numărul 1 în lume sau să fie cel mai bun. Și ea și-a îndeplinit acest vis. Sigur, trebuie să trăiască bucuria acestui succes, dar din păcate viața de sportiv înseamnă ca mâine să o iei de la capăt, aceleași emoții, aceleași sacrificii, aceleași eforturi. Trebuie să te menții, să devii din ce în ce mai bun, să îți îmbunătățești performanțele.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De luni, Simona Halep va urca pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open.

Simona Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS